forum

dezbateri libere despre sindicate * învăţământ * lege
 
AcasaAcasa  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  InregistrareInregistrare  Conectare  

Distribuiţi | 
 

 Decontarea taxei de la Colocviu, grad didactic I

In jos 
AutorMesaj
OlyMesaje : 1
Puncte : 3
Reputatie : 1
Data de inscriere : 27/05/2014

MesajSubiect: Decontarea taxei de la Colocviu, grad didactic I   Mar Mai 27, 2014 1:21 am

Buna ziua,
Sunt profesor pentru invatamantul primar si in luna februarie am sustinut colocviul pentru gradul didactic I, la care am achitat suma de 300 lei.Am depus o cerere la secretariatul scolii, pentru decontarea acestei sume (in baza legii 1/2011, articol 104, care precizează următoarele:
Începând cu anul școlar 2011-2012, cheltuielile pentru formare continuă și dezvoltarea profesională a cadrelor didactice pot fi decontate din bugetele școlilor conform art 104, alin.1 si 2, lit. b si art. 242 alin 1 si 2 din Legea 1/2011 (Art. 104. — (1) Finanțarea de bază asigură desfășurarea în condiții normale a procesului de învățământ la nivel preuniversitar, conform standardelor naționale. (2) Finanțarea de bază se asigură din bugetul de stat, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată și alte venituri ale bugetului de stat, prin bugetele locale, pentru următoarele categorii de cheltuieli: a) cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizațiile și alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum și contribuțiile aferente acestora; cheltuielile cu formarea continuă și evaluarea personalului;...Art. 242. — (1) Formarea continuă a cadrelor didactice cuprinde dezvoltarea profesională și evoluția în carieră. (2) Evoluția în carieră se realizează prin gradul didactic II și gradul didactic I, examene de certificare a diferitelor niveluri de competență.).)
Acum, in luna mai, am primit raspunsul d-nei contabile ca nu se deconteaza, doar daca scoala ma trimite la perfectionare sau daca are scoala buget (ceea ce in prezent nu au asa ceva si nici nu o sa fie)
Eu stiu, din discutiile cu alte persoane din tara (Galati, Sibiu), ca s-au decontat aceste sume, si nu de la bugetul scolii.
Ce pot face pentru a-mi recupera banii? Cum pot actiona in acest sens? Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez si cum sa abordez problema?
Probabil, d-na contabila si scoala, se bazeaza pe faptul ca m-am pretransferat, si din toamna nu mai sunt in scoala aceasta.
Va multumesc si astept raspuns!
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
 
Decontarea taxei de la Colocviu, grad didactic I
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
forum :: PROBLEMELE JURIDICE DIN UNITĂŢILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT :: Aici dezbatem şi încercam să rezolvăm împreună problemele juridice pe care le întâmpinăm în unităţile de învăţământ :: Alte probleme juridice specifice salariaţilor din învăţământ (întrebări, sugestii, reclamaţii)-
Mergi direct la: