forum

dezbateri libere despre sindicate * învăţământ * lege
 
AcasaAcasa  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  InregistrareInregistrare  Conectare  

Distribuiţi | 
 

 Profesor in invatamantul prescolar si primar

In jos 
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
sinvlex
Admin
Admin


Mesaje : 88
Data de inscriere : 04/01/2010

MesajSubiect: Re: Profesor in invatamantul prescolar si primar   Sam Ian 23, 2010 7:27 am

constanta nistor a scris:
Buna ziua!

Sunt foarte bucuroasa ca v-am descoperit si sper ca ma veti ajuta si pe mine sa inteleg cum voi fi incadrata de la 1 ianuarie 2010.
Am absolvit liceul pedagogic de 5 ani, sectia invatatori in anul 1974, iar intre anii 1976 - 1978 ( 2 ani - cursuri de zi )am absolvit cu examen de diploma Institutul Pedagogic Superior din Bacau, Facultatea de Invatamant Pedagogic, sectia institutori - lb franceza. Am lucrat in invatamant ca invatatoare ( nu am profesat niciodata in profilul celei de a doua specializari) pana in 1990, cand mi s-a schimbat incadrarea din invatator in institutor II. As vrea sa stiu cum voi fi incadrata din ianuarie 2020? Va multumesc anticipat pentru rabdarea de a-mi raspunde!

Sincer, nu stiu ce se intelege exact prin Institutul Pedagogic Superior, Facultatea de Invatamant Pedagogic. Sunt considerate studii superioare de scurta durata?
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://sinvlex.blogspot.com/
Cristina Barabas

avatar

Mesaje : 8
Puncte : 12
Reputatie : 1
Data de inscriere : 17/01/2010
Varsta : 47
Localizare : Scoala Lumina

MesajSubiect: modificarea "in regim de urgenta" a Centralizatorului   Sam Ian 23, 2010 9:33 pm

Proiectul de ordin care va reglementa incadrarea absolventilor liceelor pedagogice care au urmat o forma de invatamant superior ca profesori contine 3 anexe ce cuprind domeniile/specializarile care nu sunt cuprinse in domeniul pedagogic.
Aceleasi domenii/specializari confera insa celui care le-a absolvit dreptul de a fi incadrat ca profesor in ciclul gimnazial sau liceal. Astfel se creeaza o inadmisibila inegalitate de tratament intre angajatii aceluiasi sistem. A considera doar o parte a specializarilor cuprinse de Centralizatorul ca fiind de profil pedagogic inseamna a admite faptul ca poti fi profesor in gimnaziu fara a fi absolvent al unei facultati in profil pedagogic.Acelasi lucru nu este posibil si in ciclul primar. In prima situatie beneficiezi de o incadrare mai avantajoasa, in a doua nu.
De fapt, legiuitorul, prin legea 387/2009 a urmarit tocmai eliminarea acestor situatiilor discriminatorii, care insa se vor mentine prin “impartirea” specializarilor cuprinse in Centralizator in specializari in profil pedagogic sau alt profil decat pedagogic.
Concret: toti cei vizati de aceasta lege sunt absolventi ai liceului pedagogic sau ai unor scoli echivalente. Deci pregatirea lor de baza este cea de invatator. Unora, studiile superioare urmate ulterior liceului pedagogic le-au conferit specializare intr-una din disciplinele predate la ciclul primar: geografie, istorie, educatie fizica, educatie civica etc. Altora nu.
Acum, anexele 1,2,3 din proiectul de ordin privind incadrarea elimina unele specializari din profilul pedagogic: (asistenta sociala, stiinte juridice, stiinte politice,comunicare si relatii publice etc). Dar tot ele iti permit sa fii profesor in gimnaziu. In acelasi timp, sunt asimilate profilului pedagogic specializari ca: masini de calcul, regie, arhivistica, sociologie-antropologie, teatru…….Daca ele sunt specializari pedagogice, de ce nu ar fi si celelalte?
Un absolvent al liceului pedagogic si al facultatii de istorie preda o singura ora pe saptamana la clasa a iV a in specialitatea lui, restul disciplinelor fiind predate in virtutea calificarii oferite de studiile medii absolvite.
Un absolvent al liceului pedagogic si al facultatii de drept preda 1-2 ore pe saptamana la clasele III- IV in specialitatea lui, restul disciplinelor tot in virtutea calificarii oferite de studiile medii absolvite.
Incadrarea primului va fi profesor, a celuilalt- institutor.Diferenta la salariu va fi foarte mare..
Un absolvent al liceului pedagogic si al facultatii de teatru, sau regie, sau antropologie nu preda nicio ora in ciclul primar in specialitatea lui Dar el va fi incadrat profesor.

Traim in aceeasi tara, suntem supusi acelorasi legi, e firesc sa fim incadrati profesori daca avem calificare de profesori! Daca studiile pe care le-am urmat ne permit incadrarea ca professor in gimnaziu/liceu de ce se incearca ingradirea acestui drept legal printr-o modificare de ultim moment a Centralizatorului astfel incat sa nu nu beneficiem de aceeasi incadrare si in ciclul primar?
Putem ataca in instanta de contencios administrativ acest ordin, daca va fi adoptat in forma in care circula acum?
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
constanta nistorMesaje : 3
Puncte : 3
Reputatie : 1
Data de inscriere : 23/01/2010

MesajSubiect: Re: Profesor in invatamantul prescolar si primar   Dum Ian 24, 2010 5:01 am

Pentru a intelege situatia pe care am descris-o mai sus, revin cu urmatoarele precizari:
a) prin anii 1974 s-a introdus studierea unei limbi straine la ciclul pimar ( la clasele III-IV)
b) tot atunci, in 1974 s-au infiintat aceste institutii de invatamant superior ( asa scrie si pe diploma de absolvire - INSTITUTUL PEDAGOGIC SUPERIOR BACAU, FACULTATEA DE INVATAMANT PEDAGOGIC, SECTIA INSTITUTORI); au fost doar 3 centre in toata tara ( Bacau, Oradea si Tg. Mures) care pregateau cadre didactice specializate in predarea limbilor straine la ciclul pimar;
c) conditia de inscriere la examenul de admitere la acest Institut era aceea de a fi absolvent al liceului pedagogic, sectia invatatori
d) Sectia aceasta - institutori - lb franceza - a functionat doar ca forma de zi, cu durata de 2 ani in perioada anilor 1974-1979 - dupa care s-a desfiintat, iar limba straina de la ciclul primar s-a scos;
e)primele 2 serii de absolventi au fost repartizati prin repartitie guvernamentala pe posturi de limbi straine;
f) ultima serie - din care fac parte si eu, nu am mai fost repartizati niciunde, ci am fost trimisi la dispozitia Inspectoatelor scolare din judetele de unde proveneam; asa se face ca am ajuns tot de unde am plecat, ptr. ca Inspectoratul Scolar ne-a primit, impreuna cu absolventii de liceu pedagogic din acel an ( si liceul pedagogic se redusese la 4 ani, in perioada aceea) la repartitia pe posturi de invatatori. Concuram pe posturi de invatatori 2 categorii: invatatori cu liceu pedagogic de 4 ani si noi - care aveam liceu pedagogic de 5 ani + acest Institut de 2 ani.
Am functionat pe post de invatator pana in 1989, iar in 1990 mi s-a schimbat incadrarea din invatator in institutor II, asa cum sunt si in prezent.
Acum as vrea sa inteleg si eu, cu ajutorul d-voastra, cum voi fi incadrata in 2010?
Sper ca am fost destul de explicita si va multumesc anticipat pentru raspuns
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
sinvlex
Admin
Admin
avatar

Mesaje : 88
Puncte : 134
Reputatie : 15
Data de inscriere : 04/01/2010

MesajSubiect: Re: Profesor in invatamantul prescolar si primar   Dum Ian 24, 2010 10:50 pm

Cred ca veti ramane incadrata ca institutor.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://sinvlex.blogspot.com/
teacherMesaje : 1
Puncte : 1
Reputatie : 1
Data de inscriere : 23/01/2010

MesajSubiect: incadrare   Vin Ian 29, 2010 8:48 pm

Nu-mi vine sa cred cate nelamuriri sunt in legatura cu aceasta lege! Toata lumea intreaba cum va fi incadrat si mi se pare absolut normal, insa nimeni nu poate sa dea un raspuns exact ( ma refer la cei in unitatile in care lucram ). Si eu am intrebat cum voi fi incadrata insa mi s-a raspuns ca inca nu se stie nimic sigur. Am absolvit liceul pedagogic,5 ani, apoi Facultatea de Management financiar bancar, specializarea finante - banci - 4 ani, zi, dupa care am facut 1 an Master, Management educational. Pana acum am fost platita ca institutor I, dar de acum incolo....nu se stie . Daca puteti sa-mi raspundeti si mie, va multumes si mult succes! Imi place foarte mult acest forum!
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
sinvlex
Admin
Admin
avatar

Mesaje : 88
Puncte : 134
Reputatie : 15
Data de inscriere : 04/01/2010

MesajSubiect: Re: Profesor in invatamantul prescolar si primar   Vin Ian 29, 2010 9:12 pm

Totul tine de clarificarea sintagmei "profil pedagogic". Dar ma tem ca ordinul pe care il pregateste ministerul in acest sens va aprinde si mai tare spiritele.
Cred ca si incadrarea dumneavoastra va ramane ca institutor I.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://sinvlex.blogspot.com/
lyl70Mesaje : 1
Puncte : 1
Reputatie : 1
Data de inscriere : 10/02/2010

MesajSubiect: Re: Profesor in invatamantul prescolar si primar   Joi Feb 11, 2010 12:38 am

Am mare nevoie de o parere avizata referitore la noua salarizare.Am terminat liceul in 1989 si in 1990 am intrat la scoala postliceala pedagocica de la Scoala Normala "Vasile Lupu"din Iasi,curs de zi-3 ani.La absolvire pe diploma mea scria dubla specializare -invatator-educator,deci am 15 ani de scoala.Din 1993 am profesat ca invatator,ajungand pana la gradul I.De atunci pana in prezent am fost platita doar ca absolvent de liceu(12 clase).Va rog foarte mult spuneti-mi,dupa noua lege a salarizarii,cum voi fi platita?
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
sinvlex
Admin
Admin
avatar

Mesaje : 88
Puncte : 134
Reputatie : 15
Data de inscriere : 04/01/2010

MesajSubiect: Re: Profesor in invatamantul prescolar si primar   Vin Feb 12, 2010 12:20 am

Cred ca veti fi platita tot la nivel de studii medii (scoala postliceala nu constituie studii superioare)
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://sinvlex.blogspot.com/
liviaMesaje : 5
Puncte : 5
Reputatie : 1
Data de inscriere : 01/03/2010

MesajSubiect: Re: Profesor in invatamantul prescolar si primar   Lun Mar 01, 2010 7:06 am

Buna,
Am si eu o nelamurire legata de incadrarea ca profesor in invatamantul prescolar.

liceu pedagogic + fac de turism si servicii = institutor sau profesor?

daca ma poate lamuri cineva ii multumesc foarte mult!
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Cristina Barabas

avatar

Mesaje : 8
Puncte : 12
Reputatie : 1
Data de inscriere : 17/01/2010
Varsta : 47
Localizare : Scoala Lumina

MesajSubiect: Re: Profesor in invatamantul prescolar si primar   Lun Mar 01, 2010 7:20 am

livia a scris:
Buna,
Am si eu o nelamurire legata de incadrarea ca profesor in invatamantul prescolar.

liceu pedagogic + fac de turism si servicii = institutor sau profesor?

daca ma poate lamuri cineva ii multumesc foarte mult!
din pacate tot institutor, pentru ca specializarea dvs nu este cuprinsa in Centralizator in niciuna din ariile curriculare mentionate de ordinul 3235/9.02.2010.Asa ca va incadrati in prevederile art. 2(1). din acelasi ordin Parerea mea!
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
liviaMesaje : 5
Puncte : 5
Reputatie : 1
Data de inscriere : 01/03/2010

MesajSubiect: Re: Profesor in invatamantul prescolar si primar   Lun Mar 01, 2010 7:52 am

Cristina Barabas a scris:
livia a scris:
Buna,
Am si eu o nelamurire legata de incadrarea ca profesor in invatamantul prescolar.

liceu pedagogic + fac de turism si servicii = institutor sau profesor?

daca ma poate lamuri cineva ii multumesc foarte mult!
din pacate tot institutor, pentru ca specializarea dvs nu este cuprinsa in Centralizator in niciuna din ariile curriculare mentionate de ordinul 3235/9.02.2010.Asa ca va incadrati in prevederile art. 2(1). din acelasi ordin Parerea mea!
multumesc de raspuns
dar sa inteleg ca toti absolventii de facultati cu profil economic nu se incadreaza ca profesori desi in centralizator apar si nici pe lista neagra nu sunt trecute? e cam interpretabil ordinul; profilul economic se incadreaza la aria om si societate in centralizator
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Cristina Barabas

avatar

Mesaje : 8
Puncte : 12
Reputatie : 1
Data de inscriere : 17/01/2010
Varsta : 47
Localizare : Scoala Lumina

MesajSubiect: Re: Profesor in invatamantul prescolar si primar   Lun Mar 01, 2010 8:04 am

livia a scris:
Cristina Barabas a scris:
livia a scris:
Buna,
Am si eu o nelamurire legata de incadrarea ca profesor in invatamantul prescolar.

liceu pedagogic + fac de turism si servicii = institutor sau profesor?

daca ma poate lamuri cineva ii multumesc foarte mult!
din pacate tot institutor, pentru ca specializarea dvs nu este cuprinsa in Centralizator in niciuna din ariile curriculare mentionate de ordinul 3235/9.02.2010.Asa ca va incadrati in prevederile art. 2(1). din acelasi ordin Parerea mea!
multumesc de raspuns
dar sa inteleg ca toti absolventii de facultati cu profil economic nu se incadreaza ca profesori desi in centralizator apar si nici pe lista neagra nu sunt trecute? e cam interpretabil ordinul; profilul economic se incadreaza la aria om si societate in centralizator
Unde in centralizator apar? In care arie curriculara? Eu nu i-am gasit in niciuna din cele prevazute de ordin, si anume:Limba si comunicare, Matematica si stiinte, Om si societate, Tehnologii, Arte, Educatie fizica si sport.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
liviaMesaje : 5
Puncte : 5
Reputatie : 1
Data de inscriere : 01/03/2010

MesajSubiect: Re: Profesor in invatamantul prescolar si primar   Lun Mar 01, 2010 8:17 am

Cristina Barabas a scris:
livia a scris:
Cristina Barabas a scris:
livia a scris:
Buna,
Am si eu o nelamurire legata de incadrarea ca profesor in invatamantul prescolar.

liceu pedagogic + fac de turism si servicii = institutor sau profesor?

daca ma poate lamuri cineva ii multumesc foarte mult!
din pacate tot institutor, pentru ca specializarea dvs nu este cuprinsa in Centralizator in niciuna din ariile curriculare mentionate de ordinul 3235/9.02.2010.Asa ca va incadrati in prevederile art. 2(1). din acelasi ordin Parerea mea!
multumesc de raspuns
dar sa inteleg ca toti absolventii de facultati cu profil economic nu se incadreaza ca profesori desi in centralizator apar si nici pe lista neagra nu sunt trecute? e cam interpretabil ordinul; profilul economic se incadreaza la aria om si societate in centralizator
Unde in centralizator apar? In care arie curriculara? Eu nu i-am gasit in niciuna din cele prevazute de ordin, si anume:Limba si comunicare, Matematica si stiinte, Om si societate, Tehnologii, Arte, Educatie fizica si sport.

in centralizator la aria curriculara om si societate la disciplina economie. disciplina economie nu apare in ordin dar nici pe lista neagra
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Cristina Barabas

avatar

Mesaje : 8
Puncte : 12
Reputatie : 1
Data de inscriere : 17/01/2010
Varsta : 47
Localizare : Scoala Lumina

MesajSubiect: Re: Profesor in invatamantul prescolar si primar   Lun Mar 01, 2010 8:24 am

Disciplina economie nu apare in ordin, deci nu da dreptul la incadrare ca profesor absolventului de liceu pedagogic ce a urmat si aceasta specializare. In ordin sunt mentionate doar disciplinele care dau dreptul incadrarii ca profesor, anume cele enumerate de mine in mesajul privat pe care vi l-am trimis.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
liviaMesaje : 5
Puncte : 5
Reputatie : 1
Data de inscriere : 01/03/2010

MesajSubiect: Re: Profesor in invatamantul prescolar si primar   Lun Mar 01, 2010 8:30 am

Cristina Barabas a scris:
Disciplina economie nu apare in ordin, deci nu da dreptul la incadrare ca profesor absolventului de liceu pedagogic ce a urmat si aceasta specializare. In ordin sunt mentionate doar disciplinele care dau dreptul incadrarii ca profesor, anume cele enumerate de mine in mesajul privat pe care vi l-am trimis.

Acum am inteles. Multumesc mult de lamuriri !
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
mari88Mesaje : 1
Puncte : 1
Reputatie : 1
Data de inscriere : 17/03/2010

MesajSubiect: info   Mier Mar 17, 2010 5:45 am

sinvlex a scris:
Profesor pentru invatamantul primar.
eu sunt profesoara necalificata.de limba maghiara.daca termin facultatea pedagogie in limba maghiara 3 an ,inv.primar si prescolar,oare devin profesoara calificata? in cls.5.8 va rog frumos raspundeti!baligamaria@freemail.hu multumesc frumos!
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
NatyMesaje : 1
Puncte : 1
Reputatie : 1
Data de inscriere : 21/03/2010

MesajSubiect: Re: Profesor in invatamantul prescolar si primar   Dum Mar 21, 2010 7:04 am

BUNA,
STIE CINEVA DACA PRIN ABSOLVIREA FACULTATII DE SOCIOLOGIE SI PSIHOLOGIE, SPECIALIZAREA ANTROPOLOGIE, SE POATE PREDA VREO MATERIE?
DACA DA Very Happy CARE AR FI?
am cautat in centralizator si nu am gasit nimic care sa ma lamureasca Rolling Eyes
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
anarobMesaje : 1
Puncte : 1
Reputatie : 1
Data de inscriere : 23/04/2010

MesajSubiect: Re: Profesor in invatamantul prescolar si primar   Vin Apr 23, 2010 9:58 pm

[i]Buna ziua! Rog pe cei care se afla in sit mea, sau care cunosc mai bine interpretarile ...Centralizatorului, sa ma ”lumineze” si pe mine cum ar trebui sa fiu incadrata...Profesor in inv primar sau Institutor? Mentionez ca am absolvit Lic Pedagogic de 5 ani, urmat apoi de Colegiul Universitar de Institutori, specializarea INSTITUTOR - LB FRANCEZA, intrucat cei de la ISJ NT au raspuns ca specializarea din Colegiul nu este cuprinsa in Centralizator, deci, voi ramane Institutor. Adica INSTITUTOR-LB FRANCEZA nu e in profil psihopedagogic???!!!! Va multumesc!
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
sinvlex
Admin
Admin
avatar

Mesaje : 88
Puncte : 134
Reputatie : 15
Data de inscriere : 04/01/2010

MesajSubiect: Re: Profesor in invatamantul prescolar si primar   Mar Mai 11, 2010 5:08 am

Incadrarea trebuie sa fie profesor invatamant primar, intrucat Colegiul Universitar de Institutori reprezinta studii superioare de scurta durata. A se vedea si punctul 3 din adresa MECT [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://sinvlex.blogspot.com/
hgermerMesaje : 1
Puncte : 1
Reputatie : 1
Data de inscriere : 20/06/2010

MesajSubiect: Re: Profesor in invatamantul prescolar si primar   Dum Iun 20, 2010 4:52 am

Daca a absolvit Liceul Industrial urmat de Scoala Superioara pentru Educatoare de la Virset (Serbia), apoi Facultatea de Stiintele Educatiei specializarea Pedagogie din cadrul Universitatii Spiru Haret pot fi incadrata ca profesor in invatamantul primar si prescolar? Multumesc
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
liviaMesaje : 5
Puncte : 5
Reputatie : 1
Data de inscriere : 01/03/2010

MesajSubiect: Re: Profesor in invatamantul prescolar si primar   Joi Sept 02, 2010 7:08 am

Buna

Citeam proiectul de lege adoptat de Camera Deputatilor in data de 19 mai 2010 si m-am oprit la urmatoarele articole:
Art. 229. – Funcţiile didactice sunt:
a) în educaţia antepreşcolară: educator-puericultor – se normează câte un post pentru
fiecare grupă de copii; în instituţiile cu program prelungit sau săptămânal, personalul didactic se
normează pe ture;
b) în învăţământul preşcolar: profesor pentru învăţământ preşcolar – se normează câte
un post pentru fiecare grupă de copii; în instituţiile cu program prelungit sau săptămânal,
personalul didactic se normează pe ture;
c) în învăţământul primar: profesor pentru învăţământ primar – se normează câte un
post pentru fiecare clasă de elevi;
(3) Cadrele didactice care ocupă funcţii de educatori/educatoare,
institutori/institutoare, învăţători/învăţătoare, maistru-instructor, antrenor în baza finalizării
studiilor medii pedagogice/postliceale sau a colegiilor universitare de institutori, au obligaţia ca,
în termen de cel mult 15 ani de la intrarea în vigoare a prezentei legi, să finalizeze studiile
universitare în profilul postului.
(4) Absolvenţilor liceelor pedagogice, ai şcolilor postliceale pedagogice, ai colegiilor
universitare de institutori sau a altor şcoli echivalente încadraţi în învăţământul preşcolar şi
primar, care până la intrarea în vigoare a prezentei legi au absolvit ciclul de licenţă, li se
consideră îndeplinită condiţia pentru ocuparea funcţiilor didactice de profesor pentru
învăţământul preşcolar, respectiv profesor pentru învăţământul primar.

Acum ma intreb si poate cineva ma lamureste : pentru functia de profesor in invatamantul prescolar se vor lua in considerare toate studiile universitare indiferent de specializare sau doar cele in profilul postului?
Adica liceu pedag.+ facultate turism servicii(4 ani)= profesor in inv prescolar?


Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
groza_nicoletaMesaje : 1
Puncte : 1
Reputatie : 1
Data de inscriere : 04/10/2010

MesajSubiect: profesor sau institutor???   Lun Oct 04, 2010 7:21 am

Am absolvit Scoala Postliceala Pedagogica din cadrul Scolii Normale Iosif Vulcan Oradea - 3 ani, in 1994. De atunci lucrez ca educatoare la o gradinita de copii, am obtinut toate gradele didactice,iar in acest an am absolvit Facultatea de Sociologie-Psihologie -specializarea Psihologie. E corect sa fiu incadrata ca institutor, atat eu cat si celelalte colege din tara care sunt in aceeasi situatie? Am avut aceleasi materii ca si abs. de liceu pedagogic, am facut practica la gradinite si scoli de aplicatie, spre deosebire de cele care termina faimosul PIP si vin la noi ca practicante, ca asistente ,mai bine zis. Nu vreau sa fiu rautacioasa, dar , hai sa nu ne mai ascundem dupa deget: in cadrul Scolii Normale Pedagogice s-a invatat meseria de educatoare si invatatoare.D-lui ministru nu-i da de gandit rezultatele de la titularizare din acest an?
D-l ministru ar trebui sa stie ca noi am dat un examen de admitere in scoala postliceala , la fel ca si cei cu lic pedagogic, nu ne-a fost primit dosarul de inscriere daca nu am avut cel putin media 7 cei 4 ani de liceu si bac-ul,iar acum dai dosarul,dai banul si gataaa, te poti considera cu siguranta dascal.Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva, dar sunt foarte contrariata de ordinul 3235, prin care d-l ministru ne desconsidera si chiar isi bate joc de noi.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
deea7238Mesaje : 3
Puncte : 7
Reputatie : 1
Data de inscriere : 15/01/2011

MesajSubiect: Revista MICII CERCETASI   Sam Ian 15, 2011 6:21 am


INVITAŢIE


Stimate cadre didactice, revista MICII CERCETASI vă invită să publicaţi articole sau studii de specialitate din domeniul educaţiei.

Această revistă are codul de identificare ISSN şi se adresează educatorilor, învăţătorilor, institutorilor şi profesorilor din învăţământul preuniversitar.

Pentru publicarea unui articol sau studiu de specialitate taxa este de 20 de lei care reprezintă publicarea şi expedierea unui exemplar. În revistă va apărea articolul semnat de dumneavoastră.

Banii se trimit in contul RO52BRDE070SV25716680700 pe numele CHIRILA ANDREEA deschis la BRD

Articolele, respectiv studiile de specialitate, şi copia chitanţei se trimit până în data de 22 a lunii IANUARIE la adresa de mail: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link].

CONDIŢII DE TEHNOREDACTARE:
- maxim 2 pagini;
- marginile de 20 mm;
- titlul cu caractere de 14, Times New Roman, centrat;
- la 2 rânduri de titlu, se scrie numele cadrului didactic şi şcoala aparţinătoare;
- la 2 rânduri de nume, se scrie lucrarea cu caractere de 12, Times New Roman.
- articolul să conţină diacritice.

Autorii îşi asumă responsabilitatea pentru originalitatea articolului, respectiv studiului de specialitate!
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
iwolfMesaje : 1
Puncte : 1
Reputatie : 1
Data de inscriere : 30/11/2011

MesajSubiect: Re: Profesor in invatamantul prescolar si primar   Mier Noi 30, 2011 3:25 am

Am terminat
1.Liceul Pedagogic in anul 1998 - diploma de Invatator/Educator
2.Facultatea Technica - 2004(lunga durata 4 ani) - diploma Inginer in domeniul Calculatoarelor eliberat de Ministerul Ed.

Momentan lucrez ca invatator in invatamantul primar - si sunt incadrat ca INSTITUTOR / S.

Am cerut sa fiu incadrat si platit ca Profesor in invatamantul primar - ce mi s-a refuzat.

As dori sa stiu care sunt drepturile mele prin lege - mi- sa reprosat ca nu am "Modulul psiho-pegagogic".
Sunt scoli unde nu s-a luat in seama daca are cineva sau nu , daca a avut o facultate de durata lunga i sa aplicat functia de profesor fara nici o indoiala ceea ce ma pune pe ganduri - acum cine procedeaza corect.

Multumesc pt raspunsuri.
Cu stima!
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
andreeamikaelaMesaje : 1
Puncte : 1
Reputatie : 1
Data de inscriere : 11/10/2012

MesajSubiect: incadrare   Joi Oct 11, 2012 1:14 am

Buna! Am o intrebare. Am terminat Liceul Pedagogic in 2007 si in 2010 Facultatea de Psihologie si Sociologie , profilul Asistenta Sociala. In timpul facultatii nu am facut modulul acela pedagogic. Anul trecut am fost incadrata ca Profesor in invatamantul prescolar, dar anul acesta mi s-a spus ca o sa fiu incadrata ca institutor. Am citit ordinul 3235/2010 si eu de acolo am inteles ca era corect profesor. Ma poate ajuta cineva cu o lamurire, va rog mult?
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Profesor in invatamantul prescolar si primar   

Sus In jos
 
Profesor in invatamantul prescolar si primar
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
forum :: PROBLEMELE JURIDICE DIN UNITĂŢILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT :: Aici dezbatem şi încercam să rezolvăm împreună problemele juridice pe care le întâmpinăm în unităţile de învăţământ :: Probleme legate de salarizarea şi încadrarea personalului didactic de predare-
Mergi direct la: