forum

dezbateri libere despre sindicate * învăţământ * lege
 
AcasaAcasa  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  InregistrareInregistrare  Conectare  

Distribuiţi | 
 

 Studii universitare

In jos 
AutorMesaj
flodacMesaje : 1
Puncte : 3
Reputatie : 1
Data de inscriere : 08/07/2010

MesajSubiect: Studii universitare   Joi Iul 08, 2010 8:14 pm

Bună ziua!
Vă rog să mă lămuriți
În anul 2008 am absolvit cu examen de licență cursurile de 4 ani (I.D.) ale Facultății de Management, Inginerie economică în Agricultură și Dezvoltare rurală, Specializarea Inginerie economică în agricultură, domeniul Inginerie și Management din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară București.
Am solicitat o adeverinţă necesară la întocmirea dosarului pentru înscrierea la examenul de profesor suplinitor din August 2008.
Am primit o adeverinţă în care se menţiona durata studiilor de 4 ani, specializarea , nota obținută la examenul de licenţă și titlul conferit de Inginer. În urma examenului de suplinire am activat ca profesor de Educație Tehnologică la clasele V-VIII în anul şcolar 2008-2009.
În Octombrie 2008 am mai solicitat o adeverinţă pentru completarea dosarului de înscriere la cursurile postuniversitare de informatică, dosarul a fost acceptat şi am urmat aceste cursuri până în data de 03.07.2010.
În Iulie 2009 pentru că nu mi s-a eliberat diploma am participat la examenul de titularizare pe catedra de Economic, administrativ, poștă cu o altă adeverinţă depusă la dosar, în urma susţinerii examenului am luat nota 8,50 dar nu am fost titularizat pentru că nu era post vacant, activând ca profesor suplinitor pe catedra de Economic, administrativ, poștă la clasele X – XII în anul şcolar 2009 - 2010.
În Februarie 2010 ştiind ca îmi va trebui diploma pentru:
1. examenul de absolvire studii postuniversitare din 03.07.2010,
2. examenul de titularizare 14.07. 2010,
3. examenul de definitivare în învăţământ din 16.08.2010,
am insistat să mi se elibereze diploma de licenţă și certificatul de absolvire a modulului de pedagogie.
În sfârşit am primit diploma şi certificatul, de aici au început necazurile:
• La examenul de absolvire a studiilor postuniversitare de informatică din 03.07.2010 când am prezentat copia legalizată a diplomei nu am mai fost lăsat să susțin examenul pentru că pe diplomă scrie:
,,în baza absolvirii Ciclului I Studii universitare de licență,,
secretara de la postuniversitară invocând motivul că trebuia să urmez cursurile de Master Ciclul II și după aceea cursurile postuniversitare de informatică.
• La depunerea dosarului pentru titularizare am fost anunțat că nu pot participa la examenul de titularizare pe catedra de Economic, administrativ, poștă deoarece conform Centralizator 2010 _discipline tehnologice numai cei cu studii de lungă durată pot susține examen pe acest post.
Și secretara de la postuniversitară precum și cei din comisia de titularizare susțin că am absolvit ciclul I Bologna de scurtă durată, pentru că numai cei de la scurtă durată primesc diplomă Ciclul I Studii universitare de licență și că trebuie să urmez cursurile de Master Ciclul II.
Facultatea a fost și este de stat (e drept am urmat cursurile ID nu de zi, nu puteam să stau acasă să fac la zi deoarece nu aveam posibilități financiare), nu era colegiu universitar la momentul respectiv, am dat examen scris de licență, proiect de licență.
Vă rog să mă lămuriți conform căror legi studiile pe care eu le-am urmat sunt de scurtă durată și care este legea care îmi îngrădește accesul la formare continuă și nu îmi permite finalizarea studiilor postuniversitare de informatică.

Vă mulțumesc!
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
sinvlex
Admin
Admin
avatar

Mesaje : 88
Puncte : 134
Reputatie : 15
Data de inscriere : 04/01/2010

MesajSubiect: Re: Studii universitare   Lun Iul 19, 2010 9:40 pm

Ciclul Bologna I nu reprezinta studii de scurta durata, ci studii universitare si atat. Ciclul I Bologna nu poate fi asimilat SSD din vechiul sistem si nici invers.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://sinvlex.blogspot.com/
dobrinnMesaje : 1
Puncte : 1
Reputatie : 1
Data de inscriere : 05/09/2010

MesajSubiect: Re: Studii universitare   Dum Sept 05, 2010 6:52 am

Buna seara, am urmatoarele nelamuriri:1)daca am absolvit in 2009 fac. de matematica- informatica, specializarea matematica, este obligatoriu sa fac un master ? 2) daca m-am inscris la un master pentru cadrele didactice si anume "Tehnologia informatiei computerizate in educatie"acest master este compatibil cu specializarea mea?Multumesc.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Studii universitare   

Sus In jos
 
Studii universitare
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
forum :: PROBLEMELE JURIDICE DIN UNITĂŢILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT :: Aici dezbatem şi încercam să rezolvăm împreună problemele juridice pe care le întâmpinăm în unităţile de învăţământ :: Alte probleme juridice specifice salariaţilor din învăţământ (întrebări, sugestii, reclamaţii)-
Mergi direct la: